Zoekwoordplanner gebruiken om meer bezoekers te krijgen? Lees hier meer!

Zoekmachine optimalisatie is heel belangrijk om mensen jou website te kunnen laten vinden in de zoekmachines.

Op deze pagina krijg je dan ook informatie over de zoekwoordplanner van Google Adwords.

Hiermee kan je er voor zorgen dat je op zo veel mogelijk relevante zoekwoorden gevonden gaat worden.

Zoekmachine optimalisatie voor jou website

Jou doel is natuurlijk om zo veel mogelijk bezoekers te krijgen op jou website. Door veel gebruik te maken van blogs, kan jij er voor zorgen dat je op zoveel mogelijk zoekwoorden gevonden kan worden.zoekmachine optimalisatie

Als jij regelmatig nieuwe waardevolle artikelen schrijft, dan wordt je ook beloond door Google. De kans is groot dat jij dan steeds hoger in Google wordt geplaatst.

Heb jij jou website gemaakt met WordPress? Dan is het heel makkelijk om constant nieuwe blogs te plaatsen. Je kan zelfs inplannen wanneer deze gepubliceerd gaan worden. Zo kun je dus alvast vooruit werken.

Zoekmachine optimalisatie is dus van groot belang, als jij goed gevonden wil worden in de zoekmachines.


Zoveel mogelijk zoekwoorden vinden met de zoekwoordplanner

zoekmachine optimalisatieHet is handig als jij bepaalde zoekwoorden gebruikt, dat er ook wel mensen zijn die daar echt naar zoeken. Anders schrijf je natuurlijk blogs die afgestemd zijn op woorden waar niemand naar zoekt. Zo krijg je dus ook geen bezoekers op jou website.

Gelukkig voor ons heeft Google daar een handige tool voor gemaakt. De zoekwoordplanner.

Met de zoekwoordplanner kan jij zien hoeveel keer er gemiddeld per maand op een bepaald zoekwoord wordt gezocht. Ook krijg je op basis van jou zoekwoord ideeën die je kan gebruiken om nog meer blogs te gaan schrijven.


Hoe gebruik ik de zoekwoordplanner?

De zoekwoordplanner is eigenlijk heel makkelijk in gebruik. Je hoeft alleen maar jou zoekwoord in te vullen en deze tool doet de rest.

Hou wel in de gaten dat je de instellingen op Nederlands zet en ook bij het land Nederland instelt. Tenzij je natuurlijk in het buitenland gevonden wil worden met een website in een andere taal.

Hier onder zie je hoe de zoekwoordplanner er uit ziet. Ik heb even als voorbeeld ingevuld, gitaar spelen.

zoekmachine optimalisatie

Je kan hier nu zien dat ”gitaar spelen” gemiddeld 1000 tot 10.000 keer wordt opgezocht per maand. Bij concurrentie staat nu dat deze laag is. Dit wil zeggen dat er minder websites zijn die bezoekers willen op dit zoekwoord dan bijvoorbeeld ”gitaar kopen”.

Hoe minder concurrentie, hoe meer kans dat de mensen uiteindelijk bij jou terecht gaan komen.

Het woordje gitaar, daar wordt wel heel erg veel op gezocht. Maar dit is niet heel relevant voor jou als je bijvoorbeeld gitaar leren spelen aanbied op jou website. De mensen die specifiek naar het woord gitaar zoeken, kunnen ook gewoon alleen informatie zoeken over een gitaar.

Bij de mensen die zoeken op ”gitaar leren spelen” weet je ook zeker dat deze mensen hier naar op zoek zijn. De bezoekers zijn dan ook veel relevanter voor jou als ze via dat zoekwoord op jou website komen.

Je ziet op het voorbeeld ook dat de zoekwoordplanner je dus relevante zoekwoorden geeft op het zoekwoord gitaar spelen. Hiermee kan je bijna oneindig zoeken naar woorden die hier mee te maken hebben.

Zo kan je dus voor ieder zoekwoord een blog schrijven waardoor jou website steeds meer waardevolle content krijgt. En dat is heel erg goed voor het ranken in Google.


Wat vindt jij van de zoekwoordplanner? En heb jij hier al meer ervaring mee? Heb je eventueel nog vragen, laat dan even weten in een reactie hieronder!

zoekmachine optimalisatie

1 gedachte over “Zoekwoordplanner gebruiken om meer bezoekers te krijgen? Lees hier meer!

  1. Pingback: Thuis geld verdienen met bloggen? Lees hier handige tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *