Blog maken? Wat is bloggen en waarom is dit zo belangrijk?

Een blog maken is 1 van de belangrijkste dingen die je kan doen om bezoekers naar jou website te krijgen.

Doordat je wekelijks meerdere blogartikelen op je website(s) plaats, krijg je dagelijks veel (gratis) bezoekers naar jou website. En dit gaat ook gewoon de hele dag door.

Het is dankzij deze methode dus niet nodig om elke dag te gaan betalen voor advertenties om bezoekers te krijgen. Op deze manier is alles gratis en gaat naar verloop van tijd alles automatisch.

Op deze pagina ga ik jou vertellen waarom bloggen zo belangrijk is en waarom ik dit iedereen aanraad.


Wat is bloggen precies?

Voor de mensen die niet precies weten wat bloggen is, zal ik hier even een korte uitleg geven.

Met bloggen zorg jij ervoor dat je regelmatig nieuwe content op jou website erbij krijgt. Dit is Blog makenheel goed om je website groter te maken en dus hoger te ranken in Google.

Hoe meer je gaat ranken in Google hoe meer bezoekers je op je website zal binnen halen.

De pagina waar jij je nu op bevindt is ook een blog! Als je goed kijkt op deze website zal je zien dat deze bijna compleet bestaat uit blogs.

Natuurlijk wel met nuttige informatie, want zomaar een tekst verzinnen die nergens over gaat zou slecht zijn voor jou website.

Tegenwoordig is het heel erg makkelijk om je eigen blog te starten. Een makkelijke methode is door gebruik te maken van WordPress.


Waarom is een blog maken zo belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom een blog maken belangrijk is.

Ten eerste zien bezoekers dat je website actueel is, en Google vindt dit ook heel erg belangrijk!

Als je regelmatig nieuwe blogs maakt krijgt jou website steeds weer nieuwe content. Google zal hierdoor ook gaan zien dat jou website actueel is, en zal je hier ook voor gaan belonen.

Deze beloning is voornamelijk dat je hoger geplaatst zal worden in de Google ranglijst. Google vindt websites die goed bij worden gehouden, en voorzien worden van unieke en waardevolle content heel belangrijk.

Een blog maken is dus een hele goede manier om veel bezoekers binnen te halen, en te gaan ranken in Google.


Een publiek opbouwen!

Dankzij bloggen kan je een publiek op bouwen die regelmatig jou website bezoekt. Ook kan je hierdoor een autoriteit status op gaan bouwen.

Door het delen van kennis op jou website, zullen mensen dit waarderen en jou als autoriteit gaan zien. Natuurlijk moeten je blogs dan wel waardevolle content bevatten.

Heel erg belangrijk is dan ook dat je mensen echt helpt! Plaats dus alleen content waar je bezoekers wat aan hebben of mee geholpen worden.


Plaats geen Wikipedia-achtige content of gekopieerde teksten.

Het leuke van een blog maken is dat je deze precies kan schrijven zoals jij zelf wilt. Ik denk dat dit ook een heel goed pluspunt is van een goede blog.Blog maken

Als je vanuit een persoonlijk oogpunt gaat praten zal je een connectie krijgen met je bezoeker.

Je zou dus kunnen vertellen wat JIJ zou doen en misschien wel wat jou ervaringen zijn.

De kans is dan ook heel groot dat mensen weer terug komen op jou website. Vooral als ze jou teksten leuk vinden om te lezen of omdat ze de mensen goed helpen.

Kopieer ook nooit teksten ergens anders vandaan. Google zal dit meteen zien, en hier zal je dan ook op worden afgestraft. Bijvoorbeeld door je omlaag te gooien in de Google ranglijst.

Zorg voor unieke teksten die helemaal door jou zelf zijn geschreven, hier ga je veel meer mee bereiken.


Om reacties vragen op jou blog

Ook reacties zijn belangrijk om een beter positie in Google te krijgen. Bovendien krijg je zo ook een goede connectie met jou bezoekers. Vraag dan ook altijd om een reactie.

Google zal jou website mee waarderen doordat mensen reacties plaatsen. Hier antwoord je dan natuurlijk ook op en je website zal zo dus meer gerelateerde content krijgen.

Waarschijnlijk snap je nu wel goed waarom het zo belangrijk is om te bloggen. Begin er dan ook meteen mee!

Veel succes met bloggen!

Wil jij geld verdienen met bloggen? Klik hier om uit te vinden hoe je dit kan doen >


Zoals ik al zij vraag om reacties! Dus heb je nog vragen? Of wil je gewoon even wat kwijt? Laat dan even een reactie achter hieronder!

Blog maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *