META-omschrijving? Wat is dat precies?

      Geen reacties op META-omschrijving? Wat is dat precies?

De META-omschrijving is een stukje tekst waarin je in het kort verteld waar jou pagina over gaat. Dit wordt ook zichtbaar in de zoekmachines, en is compleet aan te passen naar jou gewenste tekst.

Jou eigen Meta-omschrijving kan je zo optimaliseren, dat deze door Google hoger geplaatst zal worden in de zoekresultaten. Google houd er van als de inhoud van een pagina al in het kort beschreven is.

Op deze pagina vindt je alles over wat je met de META-omschrijving kan, en hoe je deze moet optimaliseren.


Zie hier een misschien wat oud filmpje, maar het principe blijft nog precies hetzelfde.


Deze video is afkomstig van Internetsuccesgids


Wat is een META-omschrijving precies?

Zoals ik net al heb vertelt, is de META-omschrijving een kort stukje tekst over waar jou pagina over gaat. Zie het voorbeeldje hier onder:

META-omschrijving

De tekst binnen de rode belijning is de de META-omschrijving.


Hoe belangrijk is de META-omschrijving?

Net zoals de SEO-titel is de META-omschrijving heel erg belangrijk.

Door deze 2 teksten goed te optimaliseren, zal Google jou pagina beter gaan beoordelen. Natuurlijk zijn dit niet de belangrijkste dingen qua zoekmachine optimalisatie, maar het speelt zeker een rol als je alles zo perfect mogelijk wilt hebben.

In de omschrijving is het altijd goed, om ook de zoekterm waar jij op gevonden wilt worden te gebruiken. Hierdoor zal je ook weer beter gaan scoren in Google.

Ook kan je het zo aantrekkelijk mogelijk maken, voor de mensen die jou pagina in de zoekresultaten zullen gaan vinden.

In het voorbeeldje hier boven kan je dus ook zien dat ik het zoekterm gebruik waar ik op gevonden wil worden (in dik gedrukte lettters). Ook staat er aan het eind van de tekst ”kijk dus snel hier”. Mensen zullen hierdoor sneller geneigd zijn om op mijn pagina te gaan kijken.


Jou META-omschrijving aanpassen?

Dit is heel erg makkelijk om te doen als jij jou website maakt met WordPress.

Als jij namelijk met WordPress werkt, dan kan je gebruik maken van een plugin genaamd ”Yoast SEO”. Met deze plugin is het super simpel om jou SEO-titels en focus-keywords aan te passen.

Je kan ook meteen zien hoe de weergave op Google er uit zal komen te zien. Zie hieronder weer een voorbeeldje:

meta-omschrijving

Zo ziet de opmaak van de Yoast SEO plugin er op dit moment uit. Je kan al zien dat het heel makkelijk is om alles aan te passen.

Werkt jij nog niet met WordPress? Dan doe je er goed aan om hier mee te gaan starten. Je kan het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken.

Werk jij met HTML-code? Dan kan je deze code toevoegen:

<meta name=’description’ content=’Hier vul je jou META-omschrijving in’/>


Wil je meer leren over WordPress en zoekmachine optimalisatie? Start dan met de complete affiliate marketing video training van Internet succes gids.

Hier leer je niet alleen hoe jij jou websites makkelijk kunt bouwen en optimaliseren voor Google. Maar ook hoe je hiermee geld kunt gaan verdienen.

Pas jij alles wat je hebt geleerd in de trainingen op de juiste manier toe, dan kan je wel € 200,- of meer per dag gaan verdienen. In affiliate marketing is namelijk geen limiet!

Wil je meer weten? Klik hier om door te gaan naar de Affiliate Marketing Revolutie >>

meta-omschrijving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *