Blog schrijven? 5 Tips voor het schrijven van een goede blog!

Een blog schrijven is zeer aan te raden, als jij jou website regelmatig wilt voorzien van nieuwe content.

Op deze manier zullen bezoekers zien dat jou website actief is. Ook zal dit jou positie in Google versterken. Google houdt namelijk van een website die vaak voorzien wordt van nieuwe content. Jou website zal beter beoordeeld worden als je steeds meer unieke content plaatst.

Een blog schrijven is dus een uitstekende manier om jou website met waardevolle content aan te vullen.

Op deze pagina geef ik je een aantal handige tips voor het schrijven van een goede blog. Wil jij weten waar je allemaal op moet letten? Lees dan zeker verder!


Tip 1: Een waardevolle blog schrijven

Een blog schrijven is altijd goed, maar mensen moeten er natuurlijk wel wat aan hebben. Het is nogal zonde van je tijd als je blogs schrijft waar niemand wat aan hebt.

Een fout die vaak gemaakt wordt is dat mensen vergeten om de bezoekers iets te geven, waar blog schrijvenze bijvoorbeeld wat van kunnen leren. Een simpel berichtje schrijven is dus lang niet voldoende.

Wil jij je bezoekers echt helpen? Zorg dan dat je blogs schrijft waardoor de bezoeker zich echt geholpen voelt. Met deze aanpak zal een bezoeker jou website sneller nog eens bezoeken.

Laat zien dat jij ergens verstand van hebt, en dat je dus precies weet waar je het over hebt. Je moet ervoor zorgen dat mensen bij jou komen voor informatie over een bepaald onderwerp. Dit zal je dan ook bereiken door goede en complete informatie te geven.

Als de gratis informatie op jou website al zo goed is, hoe goed zou de betaalde informatie op jou website wel niet zijn. Uiteraard wordt daar in dan nog betere informatie gegeven.


Tip 2: Zoekmachine vriendelijke blogs

Een blog schrijven is leuk, vooral als je een onderwerp hebt die je zelf ook heel erg leuk vindt. Maar het is natuurlijk zonde als niemand jou blogs leest.blog schrijven

Het is daarom belangrijk om jou blog zo te optimaliseren de deze goed gevonden zal worden in Google.

Doe jij dit op de juiste manier dan kan je heel veel gratis bezoekers op jou website krijgen. Ze zullen dan via een bepaalde zoekterm op jou blog terecht komen.

Het optimaliseren voor Google wordt vaak vergeten waardoor mensen heel erg veel bezoekers mis lopen.

Daarom hieronder een aantal tips hoe je jou blog het beste kan optimaliseren:

 • Kopieer nooit ”maar dan echt nooit!” content van andere websites.
 • Maak gebruik van de META-omschrijving
 • Maak een goede, korte en duidelijke url voor jou blog
 • Zorg niet dat jou keyword overheerst in je teksten
 • Schrijf waardevolle content (Google zal zien of jou blog informatief is)
 • Link naar andere blogs/artikelen op jou pagina als je deze hebt
 • Maak woorden of zinnen die belangrijk zijn dik gedrukt
 • Deel je blogs op social media

Natuurlijk ziet jou blog er een stuk leuker uit als je gebruik maakt van afbeeldingen. Ook deze kan je optimaliseren voor Google door gebruik te maken van de Meta-tags van je afbeelding.

Door dit te doen zal je Google helpen om duidelijk te maken wat er op de afbeelding te zien is. Hier zal je dan ook beter mee gaan scoren.


Tip 3: Een duidelijke en goede opmaak zonder taalfouten.

Bezoekers die op jou pagina komen moeten meteen weten waar hij of zij aan toe is. Het is dus belangrijk dat mensen in 1 oogopslag kunnen zien of hun vraag op deze blog beantwoord zal worden.

Mensen lezen heel vaak niet een compleet artikel, maar ze scannen de tekst snel om tot en conclusie te komen. Er wordt gekeken naar bepaalde worden die er uit springen, en bepalen zo al snel of ze er wat aan hebben.

Het is dus belangrijk om je teksten zo op te bouwen dat de juiste teksten goed opvallen.

Blog schrijven

Hierboven zie je een Blog van Onlinegeldverdienengaatnietvanzelf.nl. Hier is duidelijk te zien dat ik veel witregels gebruik en alles zo ook overzichtelijk maakt. Afbeeldingen maken het nog wat netter.

Krijgt een bezoeker meteen grote en lange teksten te zien zonder witregels, dan is er een kans dat ze geen zin meer hebben om zo veel te lezen. Dat is zonde als je lang bezig bent geweest met een blog schrijven.

Is de opbouw goed en zien ze snel iets interessants dan zullen ze wel blijven. Eerlijk gezegd ben ik zelf ook precies zo als ik ergens naar op zoek ben, en dat zal bij de meeste andere mensen ook zo zijn.

Een handige methode om je blog overzichtelijker te maken is door gebruik te maken van H1 en H2 kopteksten (een soort alinea titels). Zo kunnen bezoekers snel zien waar een bepaald stukje tekst over gaat.

Het belangrijkste is dus om je tekst zo rustig mogelijk te maken. Veel witregels zal hier zeker bij helpen, en af en toe een afbeelding tussen door maakt de pagina ook wat leuker.

Als laatste moet je ook heel goed letten op taal/spelfouten. Mensen zijn snel geneigd om van een website af te gaan als er heel veel fouten in de tekst staan.


Tip 4: Afbeeldingen en filmpjes gebruiken

Tegenwoordig worden bijna overal wel video`s van gemaakt. Het wordt dus steeds belangrijker om je blogs te voorzien van filmpjes die over jou onderwerp gaan. Ook afbeeldingen kunnen belangrijke content bevatten.Blog schrijven

Het is voor veel bezoekers waardevol, als er bijvoorbeeld YouTube video`s op jou website staan die meer op jou onderwerp in gaan.

Probeer dus niet alleen maar blogs te schrijven met tekst, maar plaats af en toe afbeeldingen of video`s. Je kan door deze truc jou pagina veel completer maken.

Een handige methode is om eerst je teksten te schrijven, en later een zelfgemaakte video toe te voegen. Dus mocht je een YouTube account hebben en zelf video`s willen maken, dan kan je ook nog is via jou YouTube-kanaal bezoekers naar je website krijgen.

Dit werkt natuurlijk het zelfde via Facebook en andere social media.


Tip 5: Zoek de interactie

Interactie opzoeken wordt de laatste tijd steeds belangrijker. De makkelijkste manier om dit te doen is door jou blogs te delen op Facebook, Twitter enz. Ook kan je mensen aansporen om op jou blog te reageren.blog schrijven

Reacties zijn meestal heel relevant aan het onderwerp, dit is dus ook goed voor Google. Ook kunnen de bezoekers waardevolle informatie uit de reacties halen.

Als iemand een reactie plaatst met een vraag, en jij beantwoord deze. Dan kunnen andere mensen die met dezelfde vraag zitten het antwoord ook meteen lezen.

Je kunt soms makkelijk reacties krijgen door gewoon aan het einde van je blog te vragen of ze een reactie willen plaatsen. Gewoon omdat je dit leuk vind, of om vragen te beantwoorden.

Social media kan je heel makkelijk integreren op jou website, vooral als deze met WordPress is gemaakt. Zo is het makkelijk voor de bezoeker om blogs te delen, zonder van de website weg te hoeven gaan.


Start vandaag nog met bloggen en gebruik de tips!

Ben jij al bezig met bloggen, maak dan zeker gebruik van de bovenstaande tips. Zo zorg je ervoor dat jou teksten niet alleen lekker te lezen zijn, maar het ziet er ook een stuk professioneler uit.

Heb jij blogs die niet goed opgezet zijn, zorg dan dat je deze aanpast zodat jij beter gaat ranken in Google. Verbeteren kan altijd!

Dan nog even mijn laatste tip zelf toepassen. Heb jij wat aan de bovenstaande tips? Of gebruikt jij ze al? Laat het even weten in een reactie hieronder. Natuurlijk kan je ook andere vragen stellen 🙂


Met bloggen geld verdienen? Dat wil ik wel!

Wil jij weten hoe je met bloggen geld kunt verdienen? Lees dan even dit artikel > 

Om online geld te verdienen met bloggen heb je:

 • Geen technische kennis nodig
 • Geen startkapitaal nodig
 • Geen hoge opleiding nodig

En het mooist is nog dat je meteen kan starten!

Vindt hier uit hoe je geld kan verdienen door simpelweg te bloggen >

Blog schrijven

1 gedachte over “Blog schrijven? 5 Tips voor het schrijven van een goede blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *