Affiliate marketing? Wat is dat precies?

      3 Reacties op Affiliate marketing? Wat is dat precies?

Affiliate marketing? Misschien heb je hier al eens over gehoord, maar weet je niet precies wat het is.

Ik kan je alvast vertellen dat hier best wat geld mee te verdienen valt, en iedereen kan hier dan ook  gebruik van maken.

In dit artikel ga ik precies vertellen wat affiliate marketing is en hoe mensen hier hun geld mee verdienen. Wil jij dit ook? Lees dan zeker verder!


Wat is affiliate marketing precies?

Affiliate marketing is het promoten van producten, waar dan commissie aan te verdienen valt. Als jij een product van iemand promoot en deze wordt gekocht, dan krijg jij een bepaalde vergoeding.

Bij affiliate marketing heb je 2 partijen,  namelijk adverteerders en affiliates. De adverteerdes zijn de mensen die een product of dienst verkopen, en de affiliates zijn de mensen die met hun Affiliate marketingeigen website hetzelfde product proberen te verkopen.

Je kunt wel stellen dat beide personen hier beter van worden. De adverteerder verkoopt zijn product en de affiliate krijgt zijn commissie.

Voordelen van een affiliate:

 • Je hoeft zelf geen product te verkopen
 • Je hoeft geen klantenservice te onderhouden
 • Je hebt alleen een computer en internet nodig

Bedrijven kunnen zich als adverteerder aanmelden bij verschillende affiliate netwerken. Deze netwerken regelen geheel automatisch de betalingen.

Affiliates kunnen zich dan ook bij deze netwerken inschrijven zodat ze de producten van de adverteerders kunnen gaan promoten.

Bedrijven vinden dan ook veel affiliates via deze netwerken. Zo wordt hun product dus door steeds meer mensen gepromoot.

Hoe een adverteerder veel affiliates kan krijgen:

 • Zo hoog mogelijke vergoedingen geven
 • De affiliate voorzien van kant en klare banners
 • Tips om hun product goed te promoten
 • Standaard nieuwsbrieven of promoties aanbieden

Voorbeelden van affiliate netwerken zijn PayPro en Daisycon.


Hoe kan ik hier geld mee verdienen?

De meest gebruikte methode om hier geld mee te verdienen, is door zelf een website of blog op te zetten. Hiermee kan je binnen bepaalde tijd best wel wat geld verdienen.

Op jou zelf gemaakte website of blog promoot jij de producten van een adverteerder. Bijvoorbeeld met links of banners die naar het product verwijzen.

Stel jij hebt een website over gitaren, dan kan je mensen doorverwijzen naar de website van Baxshop. Deze mensen gaan dan via jou persoonlijke affiliate link hier naartoe.

Zodra mensen bijvoorbeeld een nieuwe gitaar kopen, dan krijg jij een bedrag aan commisie. Dit kan verschillen van 5% tot soms wel 15% van de verkoopwaarde.

Simpeler kan het eigenlijk bijna niet, toch???

Hoe meer mensen er op jou website komen, hoe groter de kans dat iemand ook echt wat koopt. Dit kan soms aardig hoog oplopen.

Wil jij dit ook? Lees dan even hier onder, en dan kan ook jij meteen starten met online geld verdienen!


Om jou goed op weg te helpen in hoe je dit allemaal op kan zetten, raad ik je aan om eens te kijken op de website van Internet Succes Gids.Affiliate marketing

Hier kan je een complete videotraining volgen waarin jij een super duidelijke uitleg krijgt over affiliate marketing.

Deze training is gemaakt door Jacko Meijaard. Een Affiliate die al meer als 5 jaar bezig is met geld verdienen, door deze marketing methode toe te passen.

Lees hier reviews over Internet Succes Gids…

De training van Jacko is dan ook echt voor iedereen. Ook voor mensen met weinig verstand van computers, of die een lage opleiding hebben gehad.

Vond je dit artikel nuttig? Of heb je nog vragen? Laat dan hier onder een berichtje achter.


Klik hier om direct naar Internet Succes Gids te gaan, en begin meteen aan de videotrainingen >>

Affiliate marketing

3 gedachten over “Affiliate marketing? Wat is dat precies?

 1. Mammoetmarketing

  Ik vind affiliate marketing gewoon heel fijn omdat je geen verplichtingen heb, geen producten hoeft te maken of te verkopen, alleen zorgen dat mensen via jou links producten kopen.. Dus gewoon zoveel mogelijk bezoeken krijgen op jou website, maar dit is iets wat je altijd probeert, alleen nu kan je er geld voor krijgen..

  Groet, Fred

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *